Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Delavnice

 
 
 
Ta teden je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala druga delavnica Industrijski odpadki - vir surovin za gradbeništvo. Delavnica je bila namenjena povzročiteljem industrijskih ostankov in odpadkov, kot so žlindre, elektrofiltrski pepeli, livarski peski, sadre, mulji iz čistilnih naprav ... in njihovim potencialnim uporabnikom za gradbene namene. Tema se je izkazala za izjemno aktualno, saj je zbrala skoraj 50 predstavnikov livarn, kemijske in gradbene industrije, energetskih obratov, komunalne dejavnosti, projektno-svetovalnega inženiringa in inšpekcijskih služb ter študentov gradbene fakultete.

 
Prejšnji teden je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala prva od dveh delavnic INDUSTRIJSKI ODPADKI - VIR SUROVIN ZA GRADBENIŠTVO. Tema se je izkazala za izjemno aktualno, saj je zbrala preko 40 predstavnikov livarn, metalurških obratov, kemijske industrije, komunalne dejavnosti in ARSO.

 
26.11.2013 je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala četrta delavnica PRAVILNO RAVNANJE Z GRADBENIMI ODPADKI – BREME, ODGOVORNOST ALI PRILOŽNOST. Na delavnici se je zbralo 40 predstavnikov investitorjev, projektantov, izvajalcev gradbenih del, komunalnih podjetij in drugih, ki jih zanima praktično izvajanje zakonodaje na področju gradbenih odpadkov s tehničnimi možnostmi predelave in uporabe predelanih odpadkov.

 
25. 9. 2013 je potekala v okviru projekta na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani že tretja delavnica PRAVILNO RAVNANJE Z GRADBENIMI ODPADKI – BREME, ODGOVORNOST ALI PRILOŽNOST?

 
Ljubljana, 11. junij 2013: Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala že druga delavnica PRAVILNO RAVNANJE Z GRADBENIMI ODPADKI – BREME, ODGOVORNOST ALI PRILOŽNOST. Delavnica je bila namenjena vsem, ki se neposredno ali posredno srečujejo s problematiko gradbenih odpadkov, še zlasti pa projektantom in investitorjem v gospodarstvu in javni upravi. Udeleženci so se seznanili s postopkom rušenja objektov, od zakonodajnih zahtev do poteka rušenja in možnosti reciklaže in uporabe recikliranih materialov.

 
V sredo, 20. marca 2013 je na Gospodarski zbornici Slovenije, v Ljubljani, potekala delavnica Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost? Gradbeni odpadki, kot so beton, opeka, kovina, suhomontažne plošče, izolativni materiali, les, ki nastanejo pri gradnji, vzdrževanju ali rušitvi objektov, predstavljajo pomemben tok odpadkov. Veliko teh odpadkov konča na črnih odlagališčih, kjer obremenjujejo naravo, tla, vode in zdravje ljudi. S pravilnim pristopom, pripravo na rušenje in selektivnim rušenjem, pridobimo ločene gradbene odpadke, ki jih je možno ponovno uporabiti ali predelati.

 
V okviru projekta ReBirth je bilo izvedeno predavanje UPORABA ODPADKOV V GRADBENIŠTVU s praktičnim ogledom laboratorijev. V okviru predmeta Gospodarjenje z odpadnimi snovmi so se ga udeležili študentje 3. letnika 1. stopnje Univerzitetnega programa Vodarstva in okoljskega gradbeništva na UL FGG, skupaj z njihovo profesorico prof.dr. Violeto Bokan Bosiljkov.

 
V sredo, 17. oktobra 2012 je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekala delavnica Ozelenitev javnega naročanja – industrijski in gradbeni odpadki v javnem naročanju. Udeleženci so z zanimanjem poslušali primere dobre prakse, kjer so bile prikazane izkušnje pri upoštevanju enostavnejših (temeljnih) kot tudi zahtevnejših (dodatnih) okoljskih meril pri gradnji in obnovi slovenskih cest.

 
V sredo, 29.8.2012, je na Zavodu za gradbeništvo Slovenije potekala mednarodna delavnica z naslovom »Energetska učinkovitost in trajnostno gradbeništvo«. Na delavnici se je predstavil tudi ReBirth.

 

Delavnica o zelenem javnem naročanju


20.06.2012 - Ljubljana
Dne 20. 6. 2012 je v okviru projekta ReBirth na Gospodarski zbornici Slovenije potekala delavnica o Zelenem javnem naročanju. V okviru delavnice so udeleženci pridobili več informacij o uredbi o zelenem javnem naročanju, še posebej s področja gradbeništva kot tudi predloge o možnostih vključevanja okoljskih zahtev na področju naročanja izgradnje in obnove cest in cestne infrastrukture.

Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke