Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Praktični prikazi

 
 
 
Na cesti G2-102/1038 Bača – Dolenja Trebuša je včeraj potekal prikaz OBNOVE CESTE PO POSTOPKU HLADNE RECIKLAŽE. Prikaz je potekal v okviru projekta Promocije recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu - ReBirth, ki ga finančno podpirata Evropska unija, program LIFE+ in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

 
Dne 19. 9. 2013 je v Ajdovščini in predelovalnem centru gradbenih odpadkov v Lažah potekal PRIKAZ ČIŠČENJA DIVJEGA ODLAGALIŠČA GRADBENIH ODPADKOV IN POSTOPKOV NJIHOVE PREDELAVE. Namen prikaza je bil pritegniti vse deležnike k aktivnejšemu ukvarjanju s čiščenjem divjih odlagališč in predstavitvijo možnosti recikliranja gradbenih odpadkov.

 
Ob svetovnem dnevu Zemlje je včeraj 25.4.2013 na gradbišču v Mariboru in v Pesnici potekal praktični prikaz recikliranja in uporabe gradbenih odpadkov iz rušitve objektov, na katerem se je zbralo več kot 100 udeležencev. Namen prikaza je bil predstaviti uporabnost predelanih gradbenih odpadkov, ki je odvisna od izvedbe rušitve objektov, ki mora biti izvedena selektivno, s sortiranjem nastalih odpadkov na mestu nastanka oziroma načrtnimi fazami zemeljskih posegov v primeru zemeljskih izkopov.

 
Dne 14. 6. 2012 je v Podbrdu potekal praktični prikaz uporabe jeklarske žlindre kot agregata v asfaltnih obrabnih plasteh. Dogodek je bil namenjen investitorjem na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, projektantom, nadzornikom, izvajalcem gradbenih del kot tudi povzročiteljem industrijskih odpadkov, zbiralcem in predelovalcem odpadkov in navsezadnje lokalni in širši javnosti.

Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke