Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Predavanje »UPORABA ODPADKOV V GRADBENIŠTVU« na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja v Šolskem centru Celje


10.04.2014 - Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja v Šolskem centru Celje

V okviru projekta ReBirth so partnerji projekta ZAG, GZS, PKG in Structum izvedli sklop predavanj na temo Uporaba odpadkov v gradbeništvu. Predavanja so potekala 10.4.2014 v Šolskem centru Celje, na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja ter bila namenjena predstavnikom Društva gradbenih inženirjev in tehnikov Celje, dogodku pa so se pridružili še dijaki Srednje šole.

Predstavnici vodilnega partnerja projekta ZAG-a dr. Ani Mladenovič je pripadel uvodni in zaključni del predavanj. V prvem delu je predstavila projekt ReBirth, celotni sklop predavanj pa zaključila s predavanjem z naslovom »Odpadki kot surovina za gradbeništvo«.

Vmesni del predavanj je pripadel Janji Leban z GZS, ki je za ogrevanje najprej predstavila rezultate začetne študije ReBirth kot ene izmed glavnih komunikacijskih akcij projekta. V predavanju je povzela glavne ugotovitve, ki se tičejo Industrijskih in gradbenih odpadkov v Sloveniji, v oči pa bode podatek, da je v Sloveniji še vedno 10.700 registriranih neočiščenih divjih odlagališč.

Štafetno palico in daleč največ vprašanj je požel Mirko Šprinzer s PKG, ki je v svojem prispevku opozoril na (ne)pravilnosti pri »Ravnanju z gradbenimi odpadki in zemeljskimi izkopi«.

Tematsko zaokrožitev predhodnih predavanj je nadaljeval Primož Jurjavčič iz podjetja Structum d.o.o. z naslovom »Možnosti uporabe odpadkov v gradbeništvu – izkušnje iz prakse«, kjer je predstavil bogate izkušnje in možnosti uporabe različnih vrst odpadkov v gradbeništvu.


pdfIndustrijski in gradbeni odpadki - rezultati študije (Leban, GZS) (.pdf 601KB)

pdfRavnanje z gradbenimi odpadki in zemeljskimi izkopi (Šprinzer, PKG) (.pdf 293KB)

pdfUporaba odpadkov v gradbeništvu (Jurjavčič, Structum) (.pdf 3.8MB)

pdfOdpadki kot surovina za gradbeništvo (Mladenovič, ZAG) (.pdf 19.7MB)< nazaj
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke