Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Arhiv napovednikov dogodkov

 
 
 

Predstavitvena konferenca projekta ReBirth


28.11.2014 – Maribor

Ob tednu zmanjševanja odpadkov vas vljudno vabimo na predstavitveno konferenco projekta ReBirth, ki bo potekala v petek, 28. novembra 2014 s pričetkom ob 9.30 uri.
 
 

Praktični prikaz obnove ceste po postopku hladne reciklaže


10.07.2014 - Bača - Dolenja Trebuša

Vabimo vas na Praktični prikaz obnove ceste po postopku hladne reciklaže v četrtek, 10. julija 2014, s pričetkom ob 10.00 uri
na cesti G2-102/1038 Bača – Dolenja Trebuša, od km 0,100 do km 6,500.
 
 

Zaključna konferenca projekta ReBirth


05.06.2014 - Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

Z okoljsko konferenco in predstavitvijo rezultatov projekta, s poudarkom na praktičnih izkušnjah pri predelavi industrijskih in gradbenih odpadkov in uporabi tako pridobljenih materialov v gradbeništvu, bomo počastili svetovni dan varstva okolja. Konferenca bo potekala na Gospodarski zbornici Slovenije. Vljudno vabljeni!
 
 

Ponovitev delavnice Industrijski odpadki - vir surovin za gradbeništvo


9. april 2014 - Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

Bi želeli vedeti več o možnostih uporabe industrijskih odpadkov v gradbeništvu? Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, na kateri boste spoznali, kako pristopiti k ocenjevanju odpadkov z vidika potencialne uporabnosti v gradbeništvu, kdaj govorimo o odpadkih in kdaj o proizvodih in kakšni pogoji morajo biti pri tem izpolnjeni, in kakšne so vaše obveznosti pri predelavi odpadkov v snovi ali proizvode za namene uporabe v gradbeništvu. Program in prijave: http://www.gzs.si/slo/skupne_naloge/varstvo_okolja/64473 .
 
 

POMLADNI SEJEM gradbeništva, energetike, komunale in obrti in GREEN - mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga


3. - 6. april 2014 - Pomurski sejem, Gornja Radgona

Vabljeni na POMLADNI SEJEM gradbeništva, energetike, komunale in obrti in GREEN - mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga, ki bosta potekala od 3. do 6. aprila 2014 na prostoru Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Obiščite tudi našo Mobilno razstavo recikliranja gradbenih odpadkov.
 
 

Delavnica Industrijski odpadki - vir surovin za gradbeništvo


06.03.2014 - Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

Bi želeli vedeti več o možnostih uporabe industrijskih odpadkov v gradbeništvu? Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, na kateri boste spoznali, kako pristopiti k ocenjevanju odpadkov z vidika potencialne uporabnosti v gradbeništvu, kdaj govorimo o odpadkih in kdaj o proizvodih in kakšni pogoji morajo biti pri tem izpolnjeni, in kakšne so vaše obveznosti pri predelavi odpadkov v snovi ali proizvode za namene uporabe v gradbeništvu.
 
 

Delavnica Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost


26.11.2013, Ljubljana

Ste investitor ali izvajalec gradbenih del? Pripravljate projektno dokumentacijo za gradbena ali rušitvena dela? Se v lokalnem okolju srečujete z gradbenimi odpadki? Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, na kateri se boste seznanili kako pristopiti k rušenju objektov, kakšne so obveznosti in odgovornosti investitorjev in projektantov, kako pripraviti projektno in drugo dokumentacijo, kako poteka rušenje, kakšne so možnosti reciklaže in uporabe recikliranih materialov in kako v občinah urejajo področje ravnanja z gradbenimi odpadki in osveščajo občane. 26.11.2013 bomo v Ljubljani organizirali že četrto delavnico Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost.
 
 

Mobilna razstava »Kam z gradbenimi odpadki« na Vrhniki


16.10.2013, Vrhnika

Vabimo vas na osrednji dogodek, v sklopu razstave »Kam z gradbenimi odpadki«, v sredo, 16.10.2013 od 14 do 17 ure v Zbirni center, Pot na Tojnice 40, na Vrhniki. V sklopu projekta ReBirth vam bo g. Mirko Šprinzer (strokovnjak s področja gradbeništva) predstavil pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki. Ogledali si boste lahko tudi predstavitev mletja gradbenih odpadkov na specialnem mobilnem drobilcu.
 
 

Vabilo na tretjo ponovitev delavnice »Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost?.


25.09.2013, Ljubljana

V sredo, 25. 9. 2013 bo na Gospodarski zbornici Slovenije potekala že tretja delavnica o pravilnem ravnanju z gradbenimi odpadki. Delavnica je namenjena vsem, ki se neposredno ali posredno srečujete s problematiko gradbenih odpadkov, še zlasti pa projektantom in investitorjem v gospodarstvu in javni upravi.
 
 

Praktični prikaz čiščenja divjega odlagališča gradbenih odpadkov in postopkov njihove predelave


19.09.2013, Ajdovščina

V okviru projekta ReBirth praktični prikaz čiščenja divjega odlagališča gradbenih odpadkov in postopkov njihovega predelave, ki bo potekal 19.9.2013 bo v Občini Ajdovščina in predelovalnem centru gradbenih odpadkov Laže. Na praktičnem prikazu se boste seznanili s tehničnimi pripravami, kot tudi s potekom čiščenja divjega odlagališča in postopki predelave gradbenih odpadkov in uporabe tako pridobljenih recikliranih agregatov.
 
 

Mobilna razstava


druga polovica leta 2013

Mobilna razstava bo predvidoma potekala v drugi polovici leta 2013. Natančen opis mobilne razstave in datum dogodka bo objavljen naknadno.
 
 

Mobilna razstava Kam z gradbenimi odpadki?


26.08. - 9.9.2013 - Ljubljana

Vabimo vas na ogled razstave, ki prikazuje, kako pristopiti k rušenju objektov, kam z nastalimi gradbenimi odpadki in kako iz gradbenih odpadkov pridobimo kakovostno surovino za nadaljnjo uporabo v gradbeništvu. Razstavo si lahko ogledate v pritličju poslovne stavbe GZS, Dimičeva 13, Ljubljana od 26. avgusta do 9. septembra 2013.
 
 

Druga ReBirth delavnica o gradbenih odpadkih Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost?


11.06.2013 - Ljubljana

Dne 11.6.2013 bo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta ReBirth potekala druga delavnica o gradbenih odpadkih pod naslovom: Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost? Delavnica je namenjena vsem, ki se neposredno ali posredno srečujejo s problematiko gradbenih odpadkov, še zlasti pa projektantom in investitorjem v gospodarstvu in javni upravi.
 
 

Praktični prikaz recikliranja in uporabe gradbenih odpadkov iz rušitve objektov


25.04.2013 - Dolnja Počehova

Ob svetovnem dnevu Zemlje vas vabimo na praktični prikaz recikliranja in uporabe gradbenih odpadkov iz rušitve objektov, ki bo potekal v četrtek, 25. aprila 2013, s pričetkom ob 10:00 uri v Športnem parku Krsnik, Dolnja Počehova.
 
 

Delavnica Pravilno ravnanje z gradbenimi odpadki: breme, odgovornost ali priložnost?


20.03.2013 - Ljubljana

Gradbeni odpadki, kot so beton, opeka, kovina, suhomontažne plošče, izolativni materiali, ki nastanejo pri gradnji, vzdrževanju ali rušitvi objektov, predstavljajo pomemben tok odpadkov. Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, na kateri boste spoznali, kako pristopiti k rušenju objektov, od zakonodajnih zahtev do poteka rušenja in možnosti reciklaže in uporabe recikliranih materialov.
 
 

Delavnica Ozelenitev javnega naročanja - industrijski in gradbeni odpadki v javnem naročanju


17.10.2012 - Ljubljana

Vabimo vas na delavnico Ozelenitev javnega naročanja - industrijski in gradbeni odpadki v javnem naročanju, na kateri boste spoznali možnosti uporabe določenih industrijskih in gradbenih odpadkov v gradbeništvu ter se seznanili s pristopom k zelenemu javnemu naročanju...
 
 

ReBirth se predstavlja na Delavnici o energetski učinkovitosti in trajnostnem gradbeništvu


24.08.2012 - Ljubljana

ReBirth se predstavlja na Delavnici o energetski učinkovitosti in trajnostnem gradbeništvu, ki bo potekala v sredo, 29.8.2012 ob 10 uri na Zavodu za gradbeništvo. Na delavnici bodo predstavljeni dosežki stroke in stanje na področju trajnostnega gradbeništva v Sloveniji ter hkrati nove smernice in priložnosti na tem področju.
 
 

Praktični prikaz uporabe črne jeklarske žlindre v cestogradnji


14.06.2012 - Podbrdo

Vabimo vas na prikaz UPORABE ČRNE JEKLARSKE ŽLINDRE KOT AGREGATA V ASFALTNIH OBRABNIH PLASTEH, ki ga organiziramo v okviru projekta Promocije recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu - ReBirth, ki ga finančno podpirata Evropska unija, program LIFE+ in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
 
 

Svetovni dan zemlje - 22 april


22.04.2012

22. aprila praznujemo Svetovni dan zemlje.
 
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke