Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Delavnica Ozelenitev javnega naročanja - industrijski in gradbeni odpadki v javnem naročanju


17.10.2012 - Ljubljana

17. oktobra 2012 ob 9.30 uri

Gospodarska zbornica Slovenije
dvorana d, med-etaža 4/5, Dimičeva 13, Ljubljana.

Ali ste vedeli, da je črna jeklarska žlindra, ki nastaja pri proizvodnji surovega nelegiranega jekla v elektroobločnih pečeh, odličen nadomestek za naravni agregat v gradbeništvu? Uporabljamo jo lahko pri gradnji in rekonstrukciji cest in tudi stavb in s tem prispevamo k varovanju okolja - zmanjšanju količine odpadkov in ohranjanju naravnih virov. Podobno velja za druge industrijske odpadke, npr. elektrofiltrski pepel, livarske peske... kot tudi za reciklirane agregate iz gradbenih odpadkov.

Pomembno vlogo pri spodbujanju reciklaže lahko odigrajo tudi občine in druge službe z vključevanjem okoljskih meril v javno naročanje, npr. pri gradnji ali obnovi cest ali javnih ustanov (vrtci, šole...).

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, na kateri boste spoznali možnosti uporabe določenih industrijskih in gradbenih odpadkov v gradbeništvu. Seznanili se boste s pristopom k zelenemu javnemu naročanju in z načinom vključitve okoljskih meril v javno naročanje, kot tudi z naborom dokazil o njihovem izpolnjevanju.  

Delavnica je namenjena investitorjem, izvajalcem postopkov oddaje javnih naročil oziroma pripravljavcem razpisne dokumentacije, občinam, upravnim enotam, projektantom, nadzornikom, izvajalcem gradbenih del, zbiralcem in predelovalcem odpadkov, uporabnikom gradbenih proizvodov in drugim, ki jih ta tematika zanima.

Kotizacije ni. Predhodna prijava je obvezna.

Vljudno vabljeni!

Prijava in program delavnice >>

< nazaj
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke