Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Zaključna konferenca projekta ReBirth


05.06.2014 - Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

Z okoljsko konferenco in predstavitvijo rezultatov projekta, s poudarkom na praktičnih izkušnjah pri predelavi industrijskih in gradbenih odpadkov in uporabi tako pridobljenih materialov v gradbeništvu, bomo počastili svetovni dan varstva okolja. Konferenca bo potekala na Gospodarski zbornici Slovenije.

Znanje in povezovanje strok je ključnega pomena za prepoznavanje odpadkov kot vira surovin in preusmeritev toka odpadkov v postopke predelave in uporabe namesto naravnih virov. Še zlasti perspektivni so gradbeni odpadki in odpadki iz termičnih procesov, na primer jeklarske žlindre, elektrofiltrski pepeli, livarski peski..., ki predstavljajo pomemben tok odpadkov, zaradi svojih lastnosti pa tudi potencialni vir surovin za uporabo v gradbeništvu. Pomembno vlogo pri tem imajo tudi država in občine, ki z ustrezno zakonodajo in spodbudami, na primer z ozelenitvijo javnega naročanja, lahko pospešijo koristno rabo tovrstnih alternativnih materialov.

Ob svetovnem dnevu varstva okolja vas vabimo na Okoljski dan gospodarstva, kjer bomo spregovorili o izkušnjah, pridobljenih v okviru projekta ReBirth in izmenjali mnenja iz prakse doma in iz tujine. Slednje nam bo predstavil g. John Barritt,strokovnjak za agregate iz Velike Britanije, ki je sodeloval pri pripravi pravil za prenehanje statusa odpadkov in zagotavljanje kakovosti pri proizvodnji in uporabi recikliranih in umetnih agregatov ("end of waste" Quality Protocols for aggregates).

Konferenca je namenjena povzročiteljem industrijskih in gradbenih odpadkov, uporabnikom gradbenih proizvodov, izvajalcem gradbenih del, zbiralcem in predelovalcem odpadkov, komunalnim podjetjem, projektantom, občinam, upravnim enotam in drugim, ki jih ta tematika zanima.


Program in prijave >

< nazaj
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke