Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Mediji o nas

 
 
 

Ozelenitev javnega naročanja v gradbeništvu


Finance, Panoge in posel, 18.11.2012

Zeleno javno naročanje, še zlasti ko gre za stavbe, sproža veliko vprašanj, saj na tem področju v Sloveniji še nimamo praktičnih izkušenj z upoštevanjem zelenih zahtev v javnih razpisih.

Prenesi datoteko >


 

Z industrijskim odpadkom lahko asfaltiramo ceste


Finance, Panoge in posel, 17.09.2012

Skrb za okolje in vse večje potrebe po energiji nas silijo k iskanju drugačnih, boljših rešitev v primerjavi z znanimi. Najdemo jih lahko v novih in obnovljivih virih energije, uporabi recikliranih gradbenih odpadkov ter drugih alternativnih materialov, ki nastajajo v industrijskih procesih in imajo lahko na izvoru status odpadka ali stranskega proizvoda. Eno od področij, kjer je te materiale možno uporabiti kot odličen surovinski vir, je gradbeništvo.

Prenesi datoteko >


 

Z industrijskim odpadkom lahko asfaltiramo ceste


Delo in dom, 25.07.2012

Skrb za okolje in vse večje potrebe po energiji nas silijo k iskanju drugih in boljših rešitev. Skrivajo se v odkrivanju novih in obnovljivih virov energije, uporabi recikliranih in gradbenih odpadkov ter alternativnih materialov.

Prenesi datoteko >


 

Ali veste, kje končajo vaši gradbeni odpadki?


Delo in dom, 18.04.2012

Vsak drugi Slovenec je imel verjetno že kdaj v življenju izkušnje s prenovo stanovanja ali hiše. Podreš hišo, streho, steno in ostane ti kup gradbenih odpadkov, s katerimi ne veš, kaj bi. Izvajalci gradbenih del jih odpeljejo, a se večinoma ne sprašujemo, kam. Žal jih veliko konča na najbližjem, pogosto nelegalnem odlagališču.

Prenesi datoteko >


 

Novo življenje gradbenih in industrijskih odpadkov


Finance, 29.03.2012

Ko se peljemo po cesti, po navadi ne razmišljamo o tem, kakšen je njen življenjski cikel. Vsaka cesta ima življenjsko dobo in se čez nekaj časa obrabi. Večina med nami pa se verjetno ne zaveda, da je možno obrabljene ceste tudi reciklirati. Cesto, po domače povedano, zmeljejo in jo uporabijo za gradnjo nove.

Prenesi datoteko >


Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke