Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Praktični prikaz uporabe jeklarske žlindre kot agregata v asfaltnih obrabnih plasteh


14.06.2012 - Podbrdo

Dogodek je bil namenjen investitorjem na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, projektantom, nadzornikom, izvajalcem gradbenih del kot tudi povzročiteljem industrijskih odpadkov, zbiralcem in predelovalcem odpadkov in navsezadnje lokalni in širši javnosti.

Praktični prikaz je potekal na regionalni cesti Kneža – Podbrdo, kraj Podbrdo. Uvodna govorca sta bila župan občine Tolmin Uroš Brežan in direktor Direkcije Republike Slovenije za ceste mag. Gregor Ficko. Več o tehnologiji priprave žlindre in izvedbi asfaltiranja je povedal Zvonko Cotič iz Primorja. Prednosti uporabe črne jeklarske žlindre v cestogradnji so ohranjanje naravnih virov, zmanjšan vpliv na okolje in izboljšane lastnosti vozišč. Mag. Ficko je podal vzpodbudne besede o recikliranju gradbenih odpadkov in glede projekta ReBirth, ki ga je v nadaljevanju bolj podrobno predstavila dr. Alenka Mauko. Dogodek je kljub veliki oddaljenosti od glavnega mesta odlično uspel, bilo je preko 60 udeležencev (ministrstva, izvajalci del, komunalna podjetja, občine, nacionalne agencije…).Uvodna govornika direktor DRSC mag. Gregor Ficko in župan občine Tolmin Uroš Brežan.


Promocijska tabla projekta ReBirth, ki na kratko povzema pot od odpadka do gradbenega proizvoda.


Praktični prikaz vgradnje asfaltne obrabne plasti z črno jeklarsko žlindro.


Skupinska slika udeležencev v vasi Podbrdo, na koncu cestnega odseka, kjer je potekal prikaz.


Projekt ReBirth je nastal v okviru evropskega programa LIFE+.
< nazaj
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke