Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu

Prijava na e-novice

Ime in priimek:
* Vaš e-poštni naslov:

 
 

Priročnik za trajnostno rušenje objektov in recikliranje gradbenih odpadkov
Priročnik za trajnostno rušenje objektov in recikliranje gradbenih odpadkov je namenjen investitorjem, projektantom, zbiralcem in predelovalcem gradbenih odpadkov ter uporabnikom materialov, ki nastanejo iz gradbenih odpadkov v postopku reciklaže. Z njim želimo omenjene deležnike na razumljiv način informirati o upravnih, zakonodajnih in tehničnih postopkih, ki jih je potrebno izpeljati, da gradbeni odpadki izgubijo status odpadka in postanejo surovina za uporabo v gradbeništvu. Pričakujemo, da se bodo s tem zmanjšale ovire, ki so posledica predsodkov in slabe informiranosti ter da se bo postopoma dvignila stopnja recikliranja gradbenih odpadkov.

Priročnik podrobno obravnava trajnostno ravnanje z gradbenimi odpadki, ki nastajajo v postopkih gradnje, rekonstrukcije, adaptacije, obnove ali odstranitve objekta, s poudarkom na recikliranju določenih gradbenih odpadkov (beton, mineralni omet, opeka, keramika, asfalt, mešane gradbene ruševine) in uporabi iz njih pridobljenih recikliranih materialov (predvsem recikliranih agregatov).

Priročnik si lahko prenesete na strani Priročniki za uporabo odpadkov >< nazaj
Koordinator projekta:
Zavod za gradbeništvo Slovenije
Dimičeva 12, 1000 Ljubljana
t: 01 280 42 51
e: info@re-birth.eu
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke